9 Ιουν 2009

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRGDp5it8gRLjMEYYSAYtjRkteZ_8A36J8GWm9eHAbU5PBa2MTjPTRAs5C-10g-sNzqUI0VZHLqAOk-7_YMjptsxrCJSV8-KuRwtf_7Sb0JSyRckpR0BAAujo06-SbE9hvT5j7XjUc8dg/s400/thraki5.jpg

Η γραμμή της Συμβουλευτικής Επιτροπής και του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ για «λευκό» κι απαξίωση των κομμάτων δεν πέρασε τελικά παρά το κλίμα εκφοβισμού που επιχειρήθηκε παρά τα επεισόδια που έγιναν κι ανήμερα των εκλογών σε Αμαξάδες κι άλλους οικισμούς.
-Ήταν ένα γερό χαστούκι του απλού κόσμου τελικά στα κέντρα αυτά που επιμένουν να ελέγχουν και να επηρεάζουν μόνο αρνητικά την ζωή τους όταν όλα βοούν ότι είναι διαφορετικά.

-Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Σιμπέλ Μουσταφάογλου σε αυτό το κομμάτι και πολλών άλλων του χώρου του ΠΑΣΟΚ που κινήθηκαν αστραπιαία μεταφέροντας την ευθύνη και τις συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας που θα τους περιχαράκωνε στον κόσμο του κι έτσι είδαμε και με την κινητικότητα των στελεχών άλλων κομμάτων η γραμμή του «λευκού» που ήταν υπαγορευμένη και από την γνωστή μεγάλη πύλη να επιστραφεί σαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της…
-Και στα κόμματα έδειξαν την εμπιστοσύνη τους οι υγιώς σκεπτόμενοι μουσουλμάνοι αποδεικνύοντας ότι δεν είναι πρόβατα αλλά άνθρωποι που έχουν επενδύσει την ζωή και το μέλλον τους σ’ αυτή την πατρίδα που αγωνιά για την οικονομική και πνευματική τους ανέλιξη.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ροδόπη ένα πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η περιβόητη διαφορά των 2.400 ψήφων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη των 125 των εκλογών του 2007.
-Μια προσεκτική ανάγνωση τώρα των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ευρωκάλπης φανερώνει ότι το λευκό που ήταν ψήφος διαμαρτυρίας της μειονότητας δεν απέδωσε όσο προσδοκούσαν αυτοί που το έριχναν ως επιλογή μηνύματος.
-Οι 2.586 ψήφοι του λευκού όμως αν αθροιστεί με τα άκυρα λευκά (6.644) που προφανώς είναι πολλαπλάσια των 2.169 που βρέθηκαν στην κάλπη το 2007 μπορούν να βασίσουν περίπου 6.000 ψηφοδέλτια διαμαρτυρίας τα οποία ουδείς μπορεί να προσπεράσει.
-Πηγαίνοντας σε δύο ντόπιες υποψηφιότητες τόσο της Σιμπέλ όσο και της Χαμπίμπ αλλά και αυτή της Ξάνθης του δασκάλου Αχμεντσίν Ριτβάν, από την πλευρά της ΝΔ δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα για κανένα κόμμα.

-Η ΝΔ καταποντίστηκε στην Ξάνθη πράγμα που φανερώνει ότι το Βατοπέδι έκανε ζημιά και έδωσε 16 μονάδες διαφορά στο ΠΑΣΟΚ, αν και εκεί ο Αλέκος Κοντός έκανε σοβαρή δουλειά και έδωσε πλουσιοπάροχα από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
-Στην Ροδόπη για να επανέλθουμε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε τα αναμενόμενα, το ΚΚΕ πήγε πολύ καλύτερα όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι Κυνηγοί.
-Την δυσαρέσκεια προς τη ΝΔ την κέρδισε ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη τριπλασιάζοντας τις ψήφους του και από την πλευρά των δυσαρεστημένων του κυβερνώντος κόμματος, αυτός εισέπραξε προφανώς ευκαιριακά τις 2.000 ψήφους παραπάνω από τις εκλογές του 2007.
-Η αποχή ήταν μεγάλη και στην Ροδόπη και αυτό μπορεί εύκολα κανείς να το εισπράξει βλέποντας ότι 20.000 ψηφοφόροι απείχαν από την εκλογική διαδικασία.

-Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει αν η νίκη του ΠΑΣΟΚ που έβαψε κι αυτή τη φορά τον νομό πράσινο αποτελεί εγγύηση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές ένα χρόνο περίπου μετά.
-Να φανταστεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ επένδυσε στην νίκη αυτή με επισκέψεις πρωτοκλασάτων στελεχών, ομιλία Παπανδρέου στην Ξάνθη, επίσκεψη πόρτα – πόρτα, τοπικό υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο. Όμως οι εισπράξεις πενιχρές.

-Οι 18.000 ψήφοι της ΝΔ μπορεί εύκολα κάποιος να ανιχνεύσει από πού προήλθαν και ποιος έκανε αγώνα και κινητοποίηση για να τις εισπράξει το κυβερνών κόμμα. Αν δεν υπήρχε και η εσωκομματική γκρίνια και ένα ψυχολογικό κλίμα ηττοπάθειας, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: