12 Μαΐ 2009

ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΕΛΑΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

http://www.turkishworld.multiservers.com/equipment_1/T-155%20Firtina.JPG

H Άγκυρα φαίνεται πως προχωράει στην αποφασιστική ενίσχυση των επιθετικών της δυνάμεων σε όλη την γραμμή αντιπαράταξης με τον ελληνισμό. Πιστή στο «δόγμα Νταβούτογλου» για την πρόωθηση της «πολιτικής μηδενικών προβλημάτων» με όλους πλην της Ελλάδας, η Άγκυρα προχωράει στην απόκτηση ελικοπτεροφόρου/(ων) ενώ προωθεί το σύνολο των πλέον σύγχρονων χερσαίων επιθετικών της συστημάτων στον Έβρο!


http://www.turkishworld.multiservers.com/equipment_1/leopard-2a4-pic1.jpg

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί η προώθηση των LEOPARD2A4, των Μ60Τ (της έκδοσης Sabra III), καθώς και των επιχειρησιακών αυτοκινούμενων οβιδοβόλων Firtina T155 στον Έβρο. Με λίγα λόγια, περί τα 298 LEOPARD2A4, περί τα 170 Μ60Τ και περί τα 144 Τ155, για την ώρα, βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στην γραμμή αντιπαράταξης στο «Ποτάμι» με άμεσο στόχο να... ενισχύσουν την «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με την χώρα μας.

http://www.turkishworld.multiservers.com/equipment_1/Sabra%203.jpg

Επιπροσθέτως, η Άγκυρα φαίνεται πως μετέβαλε προς τα πάνω τις προδιαγραφές για το LPD (Landing Platform Dock) το οποίο σχεδιαζει να αποκτήσει στο άμεσο μέλλον...
Είναι σαφές πως η Τουρκία μετά την άσκηση EGEMEN 2009, εξήγαγε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με την χρήση μεγάλων σκαφών αμφίβιων επιχειρήσεων στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα , μετά την στενη συνεργασία με σκάφη LPD, για παράδειγμα της κλάσης Rotterdam, αλλά και με ελικοπτεροφόρα του βρετανικού Ναυτικού, διαπίστωσε πως τα ελικοπτεροφόρα είναι πιο... βολικά για τις απαιτήσεις και τους επιχειρησιακούς της στόχους.

Έτσι, ενώ η αρχική απαίτηση ήταν για την προμήθεια ενός σκάφους της τάξης των 14.000 τόνων με μεταφορική ικανότητα 2+2 ελικοπτέρων, οι προδιαγραφές πλέον προβλέπουν την απόκτηση μίας πλατφόρμας των 20.000 τόνων με την δυνατότητα εξυπηρέτησης 4 + 4 ελικοπτέρων!
Είναι λοιπόν σαφές πως δεν μιλάμε πλέον για σκάφος «δεξαμενή» του τύπου των ολλανδικών Rotterdam ή των ισπανικών Galicia, αλλά η Άγκυρα ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να αποκτήσει ελικοπτεροφόρο της ταξης του κορεατικού Dokdo ή του ιταλικού σχεδίου της Fincantieri. Εκτιμάται δε πως, αργά ή γρήγορα, το Ναυτικό της Τουρκίας δεν πρόκειται να μείνει στο ένα σκάφος αλλά η απόκτηση τουλάχιστον δύο θα του επιτρέψει να διαθέτει πάντα ένα σε υπηρεσία ενώ το δεύτερο θα βρίσκεται στην δεξαμενή συντήρησης.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/00/ROKS_Dokdo_1.jpg/800px-ROKS_Dokdo_1.jpg

Η πιθανότητα απόκτησης ελικοπτεροφόρου από την Άγκυρα θα πρέπει να εξεταστεί πλέον σοβαρά από την χώρα μας διότι το σκάφος αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την ισορροπία δυνάμεων στο... Κουρδιστάν. Εκτός της επίδειξης σημαίας και της υπερατλαντικής προβολής ισχύος, η ανατολική Μεσόγειος (βλέπε Κύπρος) και, υπό προυποθέσεις, το Αιγαίο πρόκειται να αποτελέσουν το κύριο θέατρο επιχειρήσεων των συγκεκριμένων σκαφών.

Είναι προφανές πως η Άγκυρα αναβαθμίζει δραματικά την επιθετική της ικανότητα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
H όλη λογική των κινήσεών της στον εξοπλιστικό τομέα (ανάπτυξη του ελικοπτερικού της στόλου, απόκτηση ελικοπτεροφόρου κ .λ.π.), στον επιχειρησιακό σχεδιασμό (καθημερινή συμπεριφορά στο Αιγαίο, υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και παραβιάσεις, ενίσχυση των δυνάμεων του Έβρου), αλλά και στον τομέα της Εξωτερικής πολιτικής (αμφισβήτηση ελληνικότητας του Αγαθονησίου αλλά και προσπάθεια «κλεισίματος» όλων των άλλων «ανοιχτών» μετώπων) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως οδηγούμαστε σε «θερμό» επεισόδιο με επίκεντρο ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.


ΠΗΓΗ

ΕΝΩ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΤΟΥ ΡΚΚ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΛΙΚΟ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΕΡΙ "ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ" ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΧΟΥΜΕ . ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΣΕΙΣ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΩΝ ,ΤΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΜΠΟΥΓΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ή ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΠΛΑ Ή ΤΟ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ Ή ... Ή .... Ή .... Ή ....

ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΓΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΗΡΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ? ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ , ΟΜΩΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ...

.... ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: