14 Μαΐ 2009

ΜΗΝΥΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9ratcNIWY8Yw9DP1BW8Ro7sy2FCtgXK2UgReCh6cdzcd3XJZ_jnp1GE_HTaWiXfU2SUT7XCAYfwXFlznhkCU79Fxm6s4jQdScsDD8iHMjuftinbcTa7_7yGaydY5salmmtVJYBZZ24Gw/s400/%CE%9F+%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A3.gif

Η ΕΠΟΝΑ σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Αργώ" & την υποστήριξη Ποντιακών σωματείων Νοτίου Ελλάδος θα πραγματοποιήσουμε τα εξής:

Από Κυριακή 17/5 έως Τρίτη 19/5 θα λειτουργήσουν δύο περίπτερα επί της Πλατείας Μοναστηρακίου,το ένα ως εκθεσιακός χώρος εγγράφων & φωτογραφιών & το άλλο ως εκθεσιακός χώρος βιβλίων.Στα περίπτερα θα έχετε την ευκαιρία παρακολουθώντας την έκθεση να ακούτε ταυτόχρονα δημώδη άσματα του Πόντου & να παρακολουθήσετε βιντεοπροβολή της ταινίας μικρού μήκους της ΕΠΟΝΑ με θέμα:"Αφιέρωμα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου".Επίσης,θα παραδίδονται ενημερωτικά έντυπα για τον Πόντο & την Γενοκτονία (στα Ελληνικά & σε άλλες γλώσσες) & θα διανέμεται δωρεάν DVD για τα γενοκτόνα χρόνια.

Δευτέρα 18/5 στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τις 353.000 ψυχές των θυμάτων της Γενοκτονίας και θα ακολουθήσει χαιρετισμός του ιστορικού κ. Κ.Φωτιάδη.Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί ολονυχτία στην οποία ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα αποδίδουν ακριτικά άσματα του Πόντου θα είναι ο Αμαραντίδης Γ. ο Καρασαββίδης Δ. με τον Ισχνόπουλο Ι. και τους μαθητές τους από τον «Ευξείνιο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο,ΕΜΠΟΣ».

Τρίτη 19/05,παράλληλα με τα περίπτερα, η Ένωση θα συμμετέχει στην κεντρική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν περί τα 20 με 25 Σωματεία Ποντιακού Ελληνισμού της Νότιας Ελλάδας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία του Συντάγματος,έπειτα από την ομόφωνη επιθυμία των Σωματείων που συμμετείχαν στις 2 συνελεύσεις του Σ.Πο.Σ. Ν.Ελλάδος και Νήσων να πραγματοποιείται ανήμερα η κεντρική εκδήλωση.

Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης έχει ως εξής:

18:00μμ Προσέλευση στο χώρο του μνημείου.
18:30μμ Σύντομη ομιλία του Καθηγητού Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νεοκλή Σαρρή.
18:40μμ Κατάθεση στεφάνου από τα σωματεία Ποντιακού Ελληνισμού Ν.Ελλάδος. Έναρξη Πορείας.
19:00μμ Επίδοση ψηφίσματος στο Υπουργείο Εξωτερικών.
19:30μμ Θυροκόλληση ψηφίσματος στην τουρκική Πρεσβεία.

Σας περιμένουμε όλους να περάσετε μια βόλτα από το Μοναστηράκι και φυσικά στην πορεία στις 19/05!

Δεν υπάρχουν σχόλια: