28 Μαΐ 2009

Νέα διαδήλωση οργανώνουν μουσουλμάνοι την Παρασκευή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiyoU7KjwA71_H4d9Lr6tAW6p08SG37TCA4m8ZMvZJS7A2bE8mcACP7Sm9-BjylMCrBWRCZExMrUc2sUEwhvVr5LWy5Zl9KbCLzCcpiZK6xmKpXJGv4J4MM7Q67CqZvxavbKEqQ6-wIUh_4/s400/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82.bmp

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των μουσουλμάνων στη διαδήλωση που οργανώνεται αύριο το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας, ύστερα από προσευχή στα τζαμιά. Ακόμα και «συντηρητικοί» μουσουλμάνοι που δεν συμμετείχαν στα προηγούμενα επεισόδια σύρονται τώρα να συμμετάσχουν

Η διαδήλωση οργανώνεται από την «Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.», το πολιτικό σχήμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και τις Μεταναστευτικές Μουσουλμανικές Κοινότητες Ελλάδος. Βασικό θέμα τους, η θρησκευτική προσβολή. Απαιτούν την τιμωρία του αστυνομικού που καταγγέλλουν ότι βεβήλωσε το Κοράνι και τη δημόσια συγγνώμη του αρμόδιου υπουργού. Την ίδια ώρα διαδήλωση οργανώνει η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» με περισσότερο πολιτικά αιτήματα, όπως η νέα διαδικασία νομιμοποίησης, η παροχή πολιτικού ασύλου και στέγης στους αστέγους της πόλης.

Αναμένεται να συμμετάσχει το 98% των μουσουλμανικών οργανώσεων με μεγαλύτερες την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος (20.000 μέλη), την Αφγανική Κοινότητα (14.000 μετανάστες), τη Συριακή Κοινότητα και τη «Μαρκίς» (οργάνωση-ομπρέλα στην οποία συμμετέχουν προερχόμενοι από Συρία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Μαρόκο, Παλαιστίνη, 5.500 μετανάστες), τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος (40.000 μέλη). Δεν αναμένεται να συμμετάσχει η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών Ελλάδος (25.000 μέλη) γιατί φοβούνται ότι η διαδήλωση θα βγει εκτός ελέγχου.

Οπως σημειώνει στην «Κ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπαγκλαντεσιανών κ. Μοχάμεντ Γκόλαμ Μάολα «χρειαζόμαστε ειρήνη, γι’ αυτό δεν θα συμμετάσχουμε οργανωμένα στη διαδήλωση. Μπορεί η διαδήλωση να βγει εκτός ελέγχου. Περιμένουμε να δούμε εάν η κυβέρνηση θα τιμωρήσει τελικά τον αστυνομικό. Μίλησα με την πρεσβεία μου και μου είπαν ότι μένουμε σε ξένη χώρα και δεν πρέπει να αποκτήσουν αρνητική εικόνα για εμάς οι Ελληνες».

Εξίσου καταδικάζουν τα έκτροπα της περασμένης Παρασκευής και οι άλλες οργανώσεις, αλλά πιστεύουν ότι η διαδήλωση είναι το τελευταίο «όπλο» τους στη διεκδίκηση σεβασμού της υπόστασής τους. «Αν ο υπουργός ζητήσει δημόσια συγγνώμη, θα ηρεμήσει ο κόσμος», σημειώνει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος κ. Τζαβέντ Ασλάμ. «Οταν έγιναν τα επεισόδια την Παρασκευή το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο Αττικάρχης και μου είπε να σταματήσω τα επεισόδια. Του είπα ότι αυτοί που τα κάνουν είναι από διάφορες χώρες και δεν μπορώ να τα σταματήσω. Μου είπε «αυτό σημαίνει ότι τα κάνεις εσύ» και του απάντησα «χώρα σου είναι, κάνε ό,τι νομίζεις». Πήγα με τους δικούς μου ανθρώπους στα επεισόδια και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ, διότι μίλαγαν διάφορες γλώσσες. Ως μουσουλμάνος ζητώ συγγνώμη για ό,τι έγινε», καταλήγει ο κ. Ασλάμ. «Εχουμε σεβασμό για τον Μωάμεθ, όσο έχουμε για τον Χριστό και το Ευαγγέλιο. Ο Χριστός είναι προφήτης στη δική μας θρησκεία. Δεσμεύομαι ότι δεν θα γίνει κανένα επεισόδιο την Παρασκευή. Θα ελέγξουμε τον κόσμο».

ΠΗΓΗ

http://www.ksm.gr/wp-content/uploads/2008/11/protomagia-2008.png

ΜΑΛΙΣΤΑ .... ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.

ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ Ο κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΝΑ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΙ" ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΟΡΟΖ ΛΕΧΡΙΤΩΝ.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ "ΒΑΡΒΑΡΩΝ" ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: