19 Μαΐ 2009

Τριάντα «ένοικοι» του Εφετείου κατά περιπολικού

Στο προσκήνιο επανήλθε χθες για πολλοστή φορά το ζήτημα του υπό κατάληψη κτιρίου του Παλαιού Εφετείου στην οδό Σωκράτους. Αφορμή αποτέλεσε επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα περίπου 30 ατόμων, που βρισκόταν εντός του κτιρίου, εναντίον διερχόμενου περιπολικού, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ειδικού φρουρού που επέβαινε στο όχημα.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ξημερώματα χθες, το πλήρωμα περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας κλήθηκε να ελέγξει σήμα για ληστεία σε βάρος 22χρονου στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. «Κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων, διερχόμενο περιπολικό από τη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Μενάνδρου δέχτηκε επίθεση με πέτρες και γυάλινα μπουκάλια από ομάδα τριάντα περίπου ατόμων που βρισκόταν εντός του παλαιού Εφετείου. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματισθεί ελαφρά στο δεξί χέρι ο ειδικός φρουρός, οδηγός του περιπολικού», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Βρισκόμαστε εν αναμονή εντολής για την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου», δήλωσε στην «Κ» για το θέμα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται μέσα περισσότερα από 500 άτομα. Για να προχωρήσουμε σε εκκένωση θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πρώτα κατάλυμα για τους λαθρομετανάστες. Διαφορετικά θα μεταφέρουμε το πρόβλημα στο δρόμο», συμπλήρωσε η ίδια πηγή. «Για την αστυνομία είναι εύκολο να κάνει έλεγχο και να συλλάβει όσους αλλοδαπούς βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Το ερώτημα είναι τι θα τους κάνουμε από εκεί και πέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση να δημιουργηθεί οργανισμός με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων, ο οποίος θα συντονίσει τις προσπάθειες για τη διαχείριση της κατάστασης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε τέλος παλαιότερη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και Γενικό Κρατικό Αθηνών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: