23 Μαΐ 2009

Αλεξανδρούπολη: Καλοκαίρι τα εγκαίνια τους διεθνούς αεροδρομίου

Εντός του καλοκαιριού θα εγκαινιαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, ενώ άμεσα θα λειτουργήσει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Θράκης, που σταδιακά θα συνδέσει όλη την περιφέρεια.

Αυτά προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της 18ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης “Θράκη”. Ο κ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στη Θράκη, τόνισε πως ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού, που θα συνδέει την Κομοτηνή με τη Βουλγαρία, θα παραδοθεί σε ενάμιση χρόνο, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα η ΒΙΠΕ Κομοτηνής θα συνδεθεί με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Εγνατία οδό.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΔΟΡΥ Η “ΘΡΑΚΗ”
Αναπτυξιακό δόρυ για την περιοχή μπορεί να καταστεί η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Θράκη”, υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. “Η ‘Θράκη’ ενσωματώνει έννοιες όπως η συνέργια, η εξωστρέφεια και η περιφερειακή ανάπτυξη”, τόνισε, ενώ σημείωσε πως η απάντηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι η δράση. “Δεν θα επιτρέψουμε στις δυσκολίες του παρόντος να μας γυρίσουν στο παρελθόν και να μας στερήσουν το μέλλον”, επισήμανε, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για την απορρόφηση των κραδασμών της οικονομικής κρίσης.

Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
“Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Όμως η ‘Θράκη 2009’ έρχεται να αποδείξει πως εν μέσω κρίσης οι επιχειρήσεις της περιφέρειας επιλέγουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, πρωταγωνίστριες και όχι να αποσυρθούν στα παρασκήνια”, σημείωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΘ Α.Ε. Δημήτρης Μπακατσέλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τονίζοντας ότι το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι πως με αισιοδοξία, συστηματική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία.

95 ΕΚΘΕΤΕΣ
Πρέπει να σημειωθεί ότι η “Θράκη 2009”, που κλείνει την αυλαία της αύριο, υπερκάλυψε το στεγασμένο χώρο των 4.000 τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), προσελκύοντας 95 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 89 άμεσοι και οι 6 έμμεσοι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: