12 Μαΐ 2009

Συλλαλητήριο από μετανάστες και αντιρατιστικές οργανώσεις στα Προπύλαια .... ΞΑΝΑ

http://syriza-vyrona.pblogs.gr/files/f/193790-untitled.bmp

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ "ΝΕΑ" :

Συγκέντρωση στις 19:00 στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνουν μετανάστες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, που διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις εις βάρος τους.

Κεντρικό σύνθημα τους είναι: «Ζούμε εδώ, δουλεύουμε σκληρά, θέλουμε χαρτιά, αξιοπρέπεια, ίσα δικαιώματα».

Δεκάδες σύλλογοι μεταναστών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Φτάνει πια με το κυνηγητό, τις απελάσεις, το ξύλο και τις δολοφονίες μεταναστών, τις επιθέσεις εναντίον μας από φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες.

»Παράνομους μα κάνει ο νόμος που αρνείται άδεις παραμονής στους μετανάστες εδώ και τέσσερα χρόνια. Λαθραίους μας κάνει το ελληνικό κράτος που μας παίρνει πίσω τα χαρτιά, ακόμα κι αν ήρθαμε εδώ πριν από το 2005.

»Είμαστε εργαζόμενοι με μικρά παιδιά, που φύγαμε από τις πατρίδες μας λόγω φτώχειας, πολέμων, εμφυλίων ή δικτατορίας. Ήρθαμε στην Ευρώπη παράνομα, αφού δεν είχαμε καμία νόμιμη δυνατότητα. Ζητάμε τα αυτονόητα: να νομιμοποιήσουμε την παραμονή μας, να έχουμε ασφάλιση, πλήρη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως κάθε κάτοικος της Ελλάδας και της ΕΕ.

»Η συνεχιζόμενη ομηρία μας δεν πλήττει μόνο εμάς. Υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα κάθε ντόπιου εργαζόμενου, ενισχύει τις ακραίες ρατσιστικές φωνές και πρακτικές».

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/2/0/1/21201/immmmigrants.jpg

ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΗ" ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ :


1. ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ? ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ... Ο ΑΠΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ , ΜΜΕ , ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ , ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ "ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ".

2. ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ... ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΑΣ ? ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ? ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ? ΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ? ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ? ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΑΙΤΩΝ ? ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ?

3. ΕΙΣΑΣΤΕ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΕΔΩ .... ΗΡΘΑΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΖΕΙΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ.

4. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΡΓΑΝΑ Ή ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΑΣ ? ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΥΣ ΣΑΣ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΕΜΕΙΣ ΣΦΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΣΑΣ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ Ή ΕΣΕΙΣ ? ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

5. ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ? ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΓΩ ΤΩΡΑ ? ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΓΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ? ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΤΕ ?

6. ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ..... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ , ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ..... ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: