18 Μαΐ 2009

Στοιχισμένοι για τον … «κουβά».

Ο σχεδιασμός του ΠαΣοΚ είχε στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στο σενάριο των διπλών εκλογών τον Ιούνιο. Όμως δεν τους έκατσε η... μπίλια!

Ήδη, σε προωθημένους πολιτικούς κύκλους του ΠαΣοK συζητείται το ...επόμενο σενάριο.
Την ίδια στιγμή κρύβουν κάτω από το χαλί διαφοροποιήσεις στελεχών για την οικονομία, την μη πολιτική του τελευταίου εξαμήνου, την σκανδαλολογία, τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουν σχέδιο για να κρατήσουν σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό στη διάρκεια του θέρους, ώστε να είναι έτοιμοι διά παν ενδεχόμενον.

Βλέπετε δεν τους έγινε μάθημα το μεγάλο φιάσκο των ΜΜΕ και των κεραμιδόγατων της δημοσιογραφίας που προέβλεπαν κάθε Κυριακή εκλογές, αλλά και βουλευτών του ΠαΣοΚ που στοιχημάτιζαν ότι την... άνοιξη θα στηθούν κάλπες.


Ας θυμηθούμε (καθώς ξεχνάμε εύκολα) τι έχει διαδραματιστεί το τελευταίο 5μηνο.Από τις αρχές του έτους , ΜΜΕ και στελέχη του ΠαΣοΚ επιδόθηκαν σ' ένα διαγωνισμό προβλέψεων που όλες συνέκλιναν μετά βεβαιότητας ότι οι πρόωρες εκλογές ήταν αναπόφευκτες, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο.

Ας δούμε μερικά μόνο παραδείγματα τα οποία αποδεικνύουν ποιος είναι έγκυρος πολιτικός αναλυτής, ποιος είναι καλά πληροφορημένος, ποιος είναι αυτός που σταθμίζει τις πολιτικές ισορροπίες, και ποια είναι ....«τα λοιμά»!

Στις 18 Ιανουαρίου το «Βήμα», υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πού θα σταθεί η μπίλια των εκλογών», κατέγραφε πέντε πιθανές ημερομηνίες για εθνικές εκλογές: 5, 12 και 26 Απριλίου, 3 Μαΐου και φυσικά 7 Ιουνίου.
Επικαλούμενη… ακριβείς πληροφορίες (...!), η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πλέον πιθανές ημερομηνίες ήταν η 26η Απριλίου και η 3η Μαΐου.


Το 3μηνο που μεσολαβεί δημοσιεύει συνολικά 12 σχετικά άρθρα και επιμένει στις ίδιες ημερομηνίες. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν στα ...λοιμά !

Την ίδια χρονική περίοδο κεραμιδόγατοι της δημοσιογραφίας στις εφημερίδες τα «Νέα», «Ελευθεροτυπία» και «Έθνος» διέδιδαν με πλήθος δημοσιευμάτων ανάλογες πληροφορίες, επικαλούμενοι και αυτοί... έγκυρες πηγές.Δεν τους έκατσε , οπότε στα ...λοιμά !

Δεν θα αναφέρω τους τηλεοπτικούς «αστέρες» της δημοσιογραφίας γιατί αυτοί έχουν προ πολλού εισπράξει την γενική αποστροφή των πολιτών .

Το ίδιο χρονικό διάστημα αρκετά στελέχη του ΠαΣοΚ ( ηγετικά και όχι μόνο) είχαν την πεποίθηση ότι οι πρόωρες εκλογές ήταν θέμα χρόνου, όχι αργότερα από τις 7 Ιουνίου.

Συνολικά με μια γρήγορη αναζήτηση μέτρησα 45 περιπτώσεις που επέμεναν σε παρεμφερείς δηλώσεις και σε πολλές των περιπτώσεων σε αβαθείς και ατυχείς (εκ του αποτελέσματος) αναλύσεις.


Σε μια δε περίπτωση , αυτή του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη είχαμε (εκτός του εξευτελισμού) και το φαινόμενο του ...«στοιχηματικού κουβά».
Βλέπετε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ ισχυριζόταν ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει, θα καταρρεύσει υπό το βάρος των προβλημάτων και στοιχημάτιζε τη ....βουλευτική του έδρα !

Σε όλους αυτούς λοιπόν δεν τους έκατσε η... μπίλια και αυτονόητα τοποθετούνται στα ..λοιμά!


Στην αντίθετη πλευρά από αυτό εδώ το blog με άρθρο μου στις 2 Δεκεμβρίου με τίτλο «Στο τούνελ της ακατάσχετης εκλογολογίας» , κατέγραφα όσα είχαν συμβεί μέχρι τότε και όσα θα συνέβαιναν στο αμέσως χρονικό διάστημα.

Επέμενα ότι κακώς, κάκιστα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και ορισμένοι κομματοστρατευμένοι πολίτες ρίχνουν νερό στον μύλο της εκλογολογίας.
Και σας ενημέρωνα ότι :«Για να τελειώνουμε με το θέμα.. Οι εκλογές εκτός σπουδαίου και επείγοντος λόγου θα γίνουν το 2010. Σημειώστε το!».


Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο αναφερόμενο άρθρο μου (επαναλαμβάνω στις 2 Δεκεμβρίου), ....για να καταλάβετε πολλά.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: