17 Μαΐ 2009

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ?

http://www.hri.org/E/1999/99-09-06.dir/images/greece.jpg

Με παρεμβάσεις της σε πολλά ΜΜΕ τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ δεν είναι ακραίο κόμμα, με ακρότητες και ακραίες συμπεριφορές, ενώ το πιο ενδιαφέρον που είπε ήταν πως στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη διέγνωσε «ενθουσιασμό και διάθεση για δουλειά», όπως είχε η ΝΔ πριν από 20 χρόνια, το 1989. Εκείνη τη χρονιά, μετά τη νίκη της ΝΔ, έστω και χωρίς αυτοδυναμία, ορίστηκε διοικητής του ΟΑΕΔ, θέση όπου έμεινε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Κ. Μητσοτάκη. Μετά την πτώση της ΝΔ, το 1993, ο κ. Μητσοτάκης την τοποθέτησε στην έκτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στις 16 Δεκεμβρίου 1994 ορκίστηκε βουλευτής αντικαθιστώντας τον αποβιώσαντα Αθανάσιο Κανελλόπουλο. Με την κίνησή του ο κ. Καρατζαφέρης θα επιχειρήσει να ξεπεράσει κατά πολύ το 4,12% των ευρωεκλογών του 2004 αξιοποιώντας τις ικανότητες μιας δυναμικής γυναίκας με έντονη δραστηριότητα και καλές σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και ΜΜΕ λόγω και της πολύχρονης επαγγελματικής πορείας της. Η ίδια πέτυχε με τη συμμετοχή της την επαναφορά της στην ενεργό πολιτική και για τα επόμενα πέντε χρόνια έχει εξασφαλίσει τακτική παρουσία στα ΜΜΕ ως ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ.

Η κυρία Τζαβέλλα, επιτυχημένο στέλεχος μεγάλων και σημαντικών επιχειρηματικών ομίλων, κατάγεται από τη Λαμία. Μετά τις σπουδές της (Βιομηχανική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, με μεταπτυχιακά στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και με μετεκπαιδεύσεις σε Αγγλία, Βέλγιο και Γερμανία) δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον επιχειρηματικό τομέα. Ηταν αντιπρόεδρος στο Ιδρυμα Λάτση και στην εταιρεία Ιντρακόμ, ενώ είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη με τομέα ευθύνης την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επίσης είναι επίτιμο μέλος του Διεθνούς Αραβικού Συνδέσμου Γυναικών, ενώ είναι μέλος του Συμβουλίου του Ντιν στο Πανεπιστήμιο Ηoward στην Ουάσιγκτον. Από το 2007 ως σήμερα ήταν εντεταλμένη σύμβουλος Διεθνούς Ανάπτυξης (επικεφαλής των επιχειρηματικών κινήσεων στο εξωτερικό) στον όμιλο του Αntenna του κ. Μ. Κυριακού. Η κυρία Τζαβέλλα είχε καλές σχέσεις και με τον χώρο του ΠαΣοΚ και μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης την όρισε το 1999 αντιπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 2000, οπότε παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους και ανέλαβε η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

ΠΗΓΗ

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ" ΘΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ Ο κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ" ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ "ΕΞΟΡΜΑ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ "ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ 4-5% ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ "ΛΑΚΙΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝ Η κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΣΣΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ "ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ" ΑΥΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.

ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΗΜΙΤΗ ΛΑΤΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ (ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΩΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΟΠΩΣ Η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Η "ΜΑΧΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΛΑΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ (ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΑΧΗ , ΜΕΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: