9 Μαΐ 2009

"Στρατηγικός Αιφνιδιασμός"

«Στρατηγικό αιφνιδιασμό» χαρακτήριζαν την κίνηση του Καραμανλή να κλείσει την Βουλή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Το γεγονός ότι προκάλεσε αιφνιδιασμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνει ότι ο στόχος που είχε τεθεί επιτεύχθηκε.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να οδηγηθούμε με πολιτικούς όρους στις ευρωεκλογές» έλεγε στο parapolitika.gr υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Επειδή, έβλεπε ότι ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν να μπουν σ' αυτή τη λογική, εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμα που του δίνει το Σύνταγμα. Από κει και πέρα και σε ότι αφορά τους ψιθύρους που συνδέουν τη συγκεκριμένη απόφαση του Καραμανλή με την παραγραφή των σκανδάλων, μόνον οι αδαείς μπορούν να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Και, αυτό για δύο πολύ απλούς λόγους:

Πρώτον, γιατί η Βουλή δεν διερευνούσε καμία υπόθεση (ούτε επρόκειτο να πάει από την Δικαιοσύνη κάποια).

Και, δεύτερον, αν ο Καραμανλής, είχε ως στόχο την παραγραφή θα μπορούσε να το είχε πράξει πολύ πριν, αφού με βάση το Σύνταγμα, είχε τη δυνατότητα να περατώσει τις εργασίες τις δεύτερης Συνόδου της Βουλής από τον προηγούμενη Φεβρουάριο. Το συγκεκριμένο διάστημα συμπληρώνονταν πέντε μήνες από την θητεία της τρέχουσας Συνόδου, χρόνος που παρέχει την δυνατότητα περάτωσης των εργασιών, εφόσον το επιθυμεί ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: