3 Μαΐ 2009

Συνέδρίο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Εθνικά θέματα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξήχθη στη Βαρσοβία με τη συμμετοχή 3.500 συνέδρων από 72 κεντροδεξιά κόμματα από όλη την Ευρώπη και 18 πρωθυπουργών. Στο Συνέδριο συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη. Στο κείμενο της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ψηφίστηκε στο Συνέδριο, υιοθετήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα που υποστηρίχθηκαν από τη Ν.Δ.:

- Η Τουρκία καλείται να αναγνωρίσει τον Οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου και το ρόλο του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ως θρησκευτικού ηγέτη των 300 εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

- Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Τουρκία οφείλει να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων, με την αποχώρηση των Τουρκικών δυνάμεων.

- Αναδείχθηκε η αξία του σεβασμού της Αρχής της Καλής Γειτονίας ως κριτήριο για τις σχέσεις της Ε.Ε. με τα γειτονικά κράτη.

- Έγινε δεκτή η πρόταση για συγκρότηση κοινής στρατιωτικής αμυντικής δύναμης που θα διασφαλίζει την Ασφάλεια των κρατών μελών που συμμετέχουν με βάση την αρχή της «Αλληλεγγύης».

- Κρίνεται αναγκαία η ίδρυση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα έχει την ευθύνη της φύλαξης των θαλασσίων χωρικών υδάτων της Ε.Ε. σε επίπεδο πλέον Ευρωπαϊκό και όχι Εθνικό, όπως είναι σήμερα.

- Υιοθετήθηκε η πρόταση για ενίσχυση της Αλιείας και ιδιαίτερα περιοχών που βασίζονται οικονομικά σε αυτή, στα πρότυπα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

- Κρίθηκε αναγκαία η προώθηση και ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθώς και της Επιχειρηματικότητας των Νέων.

Η Ν.Δ. προώθησε με επιτυχία και στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα εθνικού ενδιαφέροντος θέματα, τα οποία έγιναν αποδεκτά από το σύνολο των συνέδρων προκειμένου -με βάση τη διακήρυξη του Ε.Λ.Κ.- να αποτελέσουν μέρος της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

ΠΗΓΗ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Αυτά μαζί με την υιοθέτηση των προτάσεων του κ. Καραμανλή για ενίσχυση της Αλιείας ,για ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας καθώς και της Επιχειρηματικότητας των Νέων, αποτέλεσαν σύμφωνα με πολλούς μια μεγάλη επιτυχία.

Δεν θα διαφωνήσω επί της ουσίας αλλά επί της διατύπωσης. Θεωρώ ότι ο κ.Καραμανλής απλά έπραξε το καθήκον του. Απλά ,ως όφειλε, διάβηκε τον δρόμο του «θέλω» και του «μπορώ».
Αυτό τον δρόμο που κάποιος άλλος τον έχει χάσει.

Το λέω αυτό γιατί στην Μαδρίτη που έτυχε να παραβρεθώ στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ακούστηκαν προτάσεις από την πλευρά του κ. Παπανδρέου που με ανάγκασαν να σηκωθώ και να επιστρέψω στην Ελλάδα αγανακτισμένος.


Προτάσεις όπως «Θα αναφέρω, όμως, και μια άλλη, πολύ σημαντική κατηγορία ατόμων στην Ευρώπη, τους μετανάστες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη δεξιά να εκμεταλλευτεί το ζήτημα της μετανάστευσης. Πρέπει να υποστηρίξουμε επιθετικά ότι, οι μετανάστες δεν αποτελούν για μας πρόβλημα, που γεννά φόβο στην Ευρώπη, αλλά ...λύση και βοήθεια για την Ευρωπαϊκή Ένωση»...«Η μετανάστευση έφερε αδιαμφισβήτητα οφέλη συμβάλλοντας στον... πλούτο και την ευημερία μας».


Το τελειωτικό κτύπημα ήταν όταν άκουσα τον κ. Παπανδρέου να λέει ότι «Ως Έλληνας, ως Ευρωπαίος, αλλά και ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υποστηρίζω με κάθε τρόπο αυτό το Μανιφέστο για τις Ευρωεκλογές».

Ένα μανιφέστο που αποτελούσε ύμνο προς τον Ομπάμα και τις ΗΠΑ. Ένα μανιφέστο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Η νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές είναι ιστορική και δίνει μια νέα ελπίδα για όλη την υφήλιο. Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, η νίκη του λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τη διαμόρφωση μιας κοινής λύσης μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους εταίρους. Χρειαζόμαστε μια .....νέα προοδευτική ευρωατλαντική συνεργασία... για να διασφαλίσουμε την απασχόληση, την οικονομική πρόοδο, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ετοιμάζει ένα φιλόδοξο πακέτο φορολογικών κινήτρων (...?)».

Ρε μπας και η Ευρώπη είναι πολιτεία των ΗΠΑ και δεν το ξέρω , αναρωτήθηκα και γύρισα αγανακτισμένος στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ , ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: