4 Απρ 2009

«Δεν κάνω πίσω. Με όποιο κόστος, δεν θα γίνει μπάχαλο η χώρα»

Ο κ. Μαρκογιαννάκης από τον όγδοο όροφο της οδού Κατεχάκη, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς επιτελείς του, σχεδιάζει τώρα, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, τις κινήσεις του για την πάταξη της εγκληματικότητας. Αυτή τη φορά μόνος του, αφού ήταν ο μόνος που εξουσιοδοτήθηκε από το ΚΥΣΕΑ να προβεί σε δηλώσεις, χωρίς την παρουσία του κ. Πρ.Παυλόπουλου, του υπουργού Εσωτερικών. Και το ΚΥΣΕΑ έδωσε απλόχερα ό,τι ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός. Ακριβώς 500 εκατ. ευρώ, όσα έδωσε και ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ. Σ. Χατζηγάκης για τους αγρότες.

Τέλος, ο κ. Μαρκογιαννάκης ζητεί από τους πολίτες να συμπαρίστανται στο έργο των αστυνομικών, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών στην Κυψέλη χθες τα ξημερώματα.

- Πολλοί είναι αυτοί που είπαν, ακούγοντας τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ,ότι επιχειρείτε να κάνετε τη χώρα μια απέραντη φυλακή.

«Κάνουμε αυτό που θέλει η κοινωνία» .

- Και τι είναι αυτό που θέλει;Τις κάμερες;Τις ομάδες Δέλτα με τις εντούρο μηχανές; Τις έρευνες κατ΄ οίκον;

«Θέλει τάξη. Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση: αυξημένη εγκληματικότητα, επαναδραστηριοποίηση της τρομοκρατίας, δράση αναρχικών. Τα μέτρα που παίρνουμε, κινούνται εντός των νόμιμων πλαισίων που λαμβάνονται παγκοσμίως σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Τηρούμε τις αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας. Είμαι απόλυτος. Δεν κάνω πίσω. Οποιοδήποτε κι αν είναι το προσωπικό πολιτικό κόστος. Μισερές δουλειές δεν μου αρέσει να κάνω. Δεν θα επιτρέψουμε την μπαχαλoπoίηση της χώρας».

- Εδώ πυροβολούν εν ψυχρώ αστυνομικούς, όπως συνέβη στην Κυψέλη. Πώς θα αποτρέψετετην μπαχαλοποίηση;

«Πρέπει οι πολίτες να συμπαραστέκονται στο έργο της Αστυνομίας και όχι να το παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ένα κακώς νοούμενο πνεύμα συμπαράστασης σε διάφορα πρόσωπα που μπορεί να είναι και κακοποιοί. Οι αστυνομικοί θέλουν συμπαράσταση απ΄ όλη την κοινωνία. Ο,τι σοβαρό έγκλημα, και σας το σημειώνω αυτό, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, έγινε από αλλοδαπούς».

- Τι σχέδιο αλήθεια ετοιμάζετε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας;

«Η εγκληματικότητα δεν παρατηρείται μόνο στις μεγάλες πόλεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρέπει να φροντίσουμε και το υπόλοιπο κομμάτι της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Αυτό σχεδιάζουμε τώρα».

- Οι προσλήψεις πώς θα γίνουν, με ποια κριτήρια;

«Θέλουμε άτομα ικανά και αποτελεσματικά, κατά προτίμηση να έχουν υπηρετήσει στα ΟΥΚ, στα ΛΟΚ, στους αλεξιπτωτιστές, να έχουν κάποια εμπειρία, να τους εκπαιδεύσουμε κατάλληλα και σε τέσσερις μήνες να τους έχουμε μάχιμους στην προστασία των πολιτών. Οι προσλήψεις θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια».

- Με τους κουκουλοφόρους τι θα κάνετε;

«Τη στιγμή που βρήκαμε τα πρώτα γκαζάκια εγκαταλειμμένα σε δρόμους και σε σακούλες, έγινε το πρώτο βήμα. Το δεύτερο έγινε πριν από λίγες ημέρες στα Εξάρχεια. Υπήρξε εμπλοκή αστυνομικών με τους αναρχικούς. Οι αστυνομικοί έδειξαν αποφασιστικότητα. Τους έριξαν απλώς κάτι μπουκαλάκια με νερό και ένα πόδι καρέκλας και έφυγαν. Δεν έκατσαν να δώσουν μάχη. Σχεδιάζουμε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις μας. Θέλουμε χρόνο και μετά θα μας κρίνετε από το αποτέλεσμα».

- Θα γίνονται τώρα και έρευνες κατ΄ οίκον;Τι αλλάζει στη νομοθεσία για τις έρευνες αυτές;

«Τίποτα δεν αλλάζει στον νόμο. Οπως γίνονταν ως τώρα οι έρευνες, έτσι θα συνεχίζονται να γίνονται. Ο,τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία».

- Και με τις έρευνες για την τρομοκρατία τι γίνεται;

«Γίνεται μια σημαντική εργασία, από ικανούς αξιωματικούς, αλλά δεν θέλω ακόμη να επεκταθώ».

- Οι κάμερεςπότε θα αρχίσουν να λειτουργούν;

«Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμες 270 κάμερες του C4Ι, με κάποιες από αυτές κατεστραμμένες. Υπάρχουν άλλες 200 του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κυκλοφορία στους δρόμους και άλλες 40 της Αστυνομίας για διαχείριση της κυκλοφορίας. Δυνατότητα αποθήκευσης στοιχείων σε δισκέτες έχουν μόνον οι πρώτες 270 κάμερες. Αυτές ως τώρα ενεργοποιούνταν μόνο με εντολή του εισαγγελέα. Θέλουμε τώρα να λειτουργούν συνεχώς, ύστερα φυσικά από νομοθετική ρύθμιση, χωρίς την παρέμβαση του εισαγγελέα. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν στην προστασία των πολιτών». Ο αναπληρωτής υπουργός δεν θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες για τις κάμερες. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν χρησιμοποιεί κάμερες. Αλλωστε τα είπαν στην ηγεσία της Αστυνομίας και οι πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα: «Το πρόβλημά σας δεν είναι αστυνομικό,είναι πολιτικό» τους είπαν, όπως βεβαιώνει η ηγεσία της Αστυνομίας. Με την ενεργοποίηση των καμερών, οι κασέτες θα πηγαίνουν στον εισαγγελέα ως αποδεικτικό στοιχείο. Η ηγεσία της Αστυνομίας άλλωστε το λέει καθαρά: «Αν λειτουργούσαν οι κάμερες στη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης των κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι, θα τους είχαμε συλλάβει,είτε φορούσαν κουκούλες είτε όχι.Γιατί θα τους εντοπίζαμε όταν έφθαναν στο Κολωνάκι, πριν φορέσουν τις κουκούλες,ή όταν έφευγαν και έβγαζαν τις κουκούλες».

Στο ΚΥΣΕΑ δεν έγινε καμία συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο. Εγινε όμως συζήτηση για τις καταλήψεις εγκαταλειμμένων σπιτιών από διάφορα άτομα. Ειπώθηκε ότι αν ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος ζητήσει προστασία της περιουσίας του, με άδεια της Εισαγγελίας θα αποκαθίσταται η τάξη.

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ....

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ" ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΥ ΤΗΣ "ΑΜΥΝΑΣ" ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ "ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ" ΤΗΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: