7 Απρ 2009

Αρνήθηκε τη συγγνώμη ο Ράσμουσεν


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Η τουρκική κοινή γνώμη απαιτούσε την «απερίφραστη συγγνώμη» του για τη δημοσίευση των σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ το 2005, αλλά ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟΑντερς Φογκ Ράσμουσεν δεν της την έδωσε. Αντίθετα, υπερασπίστηκε χθες από την Κωνσταντινούπολη την ελευθερία της έκφρασης: «Θεωρώ ότι κάθε μορφή λογοκρισίας είναι εχθρός του διαλόγου, της αλληλοκατανόησης» είπε ο δανός πρώην πρωθυπουργός στο Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών, όπου παρευρέθη.

«Η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έναν διάλογο ανοικτό και διαφανή.Είναι ο μόνος τρόπος για να κλείσουμε τον δρόμο στο μίσος και στις διακρίσεις»πρόσθεσε ο κ. Ράσμουσεν. Η μόνη «υποψία» συγγνώμης ήταν η δήλωσή του ότι«λυπήθηκε πολύ που τα σκίτσα αυτά θεωρήθηκαν από πολλούς μουσουλμάνους ως απόπειρα της Δανίας να προσβάλει το Ισλάμ».

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ανάμεσα στις δεσμεύσεις που απέσπασε η Τουρκία προκειμένου να μην ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα Ράσμουσεν (τοποθέτηση τούρκων αξιωματούχων σε συμμαχικές θέσεις-κλειδιά, κλείσιμο του κουρδικού καναλιού «Roj» στη Δανία κ.ά.) συγκαταλεγόταν και η υπόσχεση για δημόσια συγγνώμη εκ μέρους του προς όλους τους «θιγέντες» μουσουλμάνους.

http://www.tovima.gr

ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ Ο ΔΑΝΟΣ ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: