22 Απρ 2009

Στην περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας μεταφέρεται το επίκεντρο των ερευνών για τη δράση ομάδων εμπρηστών.

Του Κώστα Καντούρη

Το μπαράζ εμπρησμών τις ημέρες του Πάσχα στην Ξάνθη, όπου έγιναν στόχοι τα αυτοκίνητα του μητροπολίτη αλλά και του εισαγγελέα, προβληματίζει έντονα τις αστυνομικές αρχές, που βλέπουν ομοιότητες με χτυπήματα που έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Οι εμπρησμοί στην Ξάνθη ξεκίνησαν τη Μ. Πέμπτη, όταν εξερράγησαν εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια στην είσοδο οικοδομής και σε ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της πόλης.
Τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του μητροπολίτη και έριξαν μέσα καπνογόνο, με συνέπεια να πάρει φωτιά και να καταστραφεί. Το ίδιο συνέβη και με το αυτοκίνητο του εισαγγελέα Ξάνθης Γ. Καντζίδη, στον οποίο οι εμπρηστές τοποθέτησαν μηχανισμό που πυροδοτήθηκε με ρολόι, για να εκραγούν στη συνέχεια τα γκαζάκια και το μπιτόνι με βενζίνη που ήταν δεμένα μεταξύ τους.

“ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ”
Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβαν με κείμενό τους, που αναρτήθηκε στην αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα indymedia, τα μέλη της ομάδας “Εξεγερτικός Αγώνας”. Στο κείμενο επιτίθενται στον εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι στην Ξάνθη ενοχοποιήθηκε αναρχικός και ότι εκεί δικάστηκαν ακόμη τρεις αναρχικοί επειδή έσβηναν συνθήματα χρυσαυγιτών.
Ο τελευταίος εμπρηστικός μηχανισμός με το ρολόι, που εξερράγη κάτω από το αυτοκίνητο του εισαγγελέα, είναι αυτός που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές, καθώς είναι παρόμοιος με τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν στις εκκλησίες Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Την ευθύνη την περίοδο εκείνη είχαν αναλάβει τα μέλη της οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς”. “Είναι γνωστό πως στην Ξάνθη υπάρχει πυρήνας τέτοιων ομάδων”, επιβεβαίωνε στέλεχος της Ασφάλειας, ο οποίος εκτιμούσε πως πίσω από τα χτυπήματα στην πόλη της Θράκης βρίσκονται παρακλάδια των “Πυρήνων της Φωτιάς”, ανεξάρτητα αν στο κείμενο της ανάληψης χρησιμοποίησαν άλλη ονομασία. Δεν απέκλειε μάλιστα το ενδεχόμενο παρόμοιες επιθέσεις να εκδηλωθούν και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, όπου δραστηριοποιούνται έντονα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Τα ευρήματα των επιθέσεων έχουν μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και εξετάζονται για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων, παρότι από την πρώτη έρευνα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο.

ΕΦΗΜ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ .

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΩΣ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ" ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΑΣΧΕΤΟ(?) : ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η UTOPIA ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: