23 Απρ 2009

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ή ΠΑΛΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ?

ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΟΤΗΝΑΙΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αλλού βαρούν τα όργανα και αλλού γίνεται ο γάμος, είναι μία παροιμία που ταιριάζει γάντι για την προχθεσινή φιέστα στο Αμοιρίδιο της Ξάνθης.
-Η συγκέντρωση 5.000 ατόμων με ηγετικές φυσιογνωμίες τους ψευτομουφτήδες μάλλον πρέπει να προβληματίσει την ελληνική πολιτεία.
-Ίσως γιατί αυτή η συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή. Πάντως ο γάμος έγινε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας που εδώ και 3 ημέρες παρευρίσκονται οι δύο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν.
-Την ώρα που ο Τύπος της μειονότητας μιλά για τις δηλώσεις του Τσετίν Μάντατζη ότι δεν θα είναι υποψήφιος τις επόμενες εθνικές εκλογές, στο ίδιο σενάριο θα πρωταγωνιστεί εντός των ημερών και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν.
-Η πρόταση των σκληροπυρηνικών της μειονότητας είναι να αποχωρήσουν από την πολιτική σκηνή με την στόφα του «ηγέτη», αδειάζοντας τον χώρο για νεότερους και πιο ελεγχόμενους.
-Παρόλα αυτά οι δύο βουλευτές βρίσκονται στην ισλαμική συνδιάσκεψη των αραβικών χωρών στην Σαουδική Αραβία καλεσμένοι του …υπευθύνου της Τουρκίας Φαΐκ Ερέ και όχι των Αράβων και με την ιδιότητα παρακαλώ όχι των εκπροσώπων της μειονότητας, αλλά ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.
-Και φυσικά τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αν γι’ αυτή τη συμμετοχή τους υπάρχει έγκριση της ελληνικής Βουλής, αν το κόμμα του ΠΑΣΟΚ είναι ενήμερο για τα θέματα που τέθηκαν στο συνέδριο και πώς δικαιολογείται η ύπαρξη Ελλήνων βουλευτών σε ένα συνέδριο που βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, εξυπηρετώντας καθαρά τα συμφέροντα της Τουρκίας.
-Αλήθεια τι περίεργα παιχνίδια παίζονται όταν υποτίθεται ότι οι δύο βουλευτές βρίσκονται στο στόχαστρο του τουρκικού προξενείου, αλλά παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι της Τουρκίας στην ισλαμική συνδιάσκεψη τους καλούν για να αναβαθμίσουν το ηγετικό τους προφίλ;
-Μήπως οι δύο βουλευτές πρέπει επιτέλους να τοποθετηθούν ανοικτά και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους; Ή προκαλούν την επίσημη ελληνική πολιτεία και το κόμμα τους να τους ηρωοποιήσει διαγράφοντάς τους;
Πάντως σε ισλαμικό συνέδριο με την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής Βουλής μέχρι τώρα συμμετείχε μόνο ο αποθανών Σαδήκ Αχμέτ.
-Τι σημαίνει λοιπόν η συμμετοχή των δύο βουλευτών; Γιατί από τότε μέχρι τώρα σε τέτοιου είδους συνέδρια παρευρίσκονταν μόνο οι ψευτομουφτήδες.
-Για τον λόγο ότι χρειάζεται ειδική άδεια από την Βουλή. Δόθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση ή ήδη οι δύο βουλευτές άνοιξαν από μόνοι τους την πόρτα της εξόδου για τους ίδιους.
-Στην ισλαμική βέβαια συνδιάσκεψη που συνεχίζεται και σήμερα, μέχρι αργά χθες το βράδυ κατάφερε η τουρκική αντιπροσωπεία με την βοήθεια των βουλευτών μας να εκδώσει ψήφισμα κατά της Ελλάδας, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης και θρησκευτικής ελευθερίας που αφορούν τους μιναρέδες και τους ιμάμηδες.
-Σε μια Θράκη που τα τεμένη και οι μιναρέδες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ακόμα και σε ακατοίκητα χωριά.
-Το δεύτερο σκέλος της καταδίκης σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα αφορά τις εκλογές στην μουφτεία, χωρίς να διευκρινίζονται οι διπλές αρμοδιότητες των μουφτήδων και το τρίτο τα βακούφια και τις διαχειριστικές επιτροπές.
-Και όλα αυτά με το κύρος της… ελληνικής βουλής διά μέσω των εκπροσώπων της, γιατί ο αραβικός κόσμος τους υποδέχθηκε όπως πληροφορούμαστε με αυτή την ιδιότητά τους.
-Φυσικά το κείμενο διανθίζεται με πλήθος άλλων παραβιάσεων για την μειονότητα, που απηχούν καθαρά τις θέσεις και τις απόψεις της Τουρκίας.
-Μάλλον είναι η ώρα να δίνουν σαφείς εξηγήσεις οι δύο βουλευτές ενώπιον της ελληνικής Βουλής. Εκτός αν εφαρμόζουν δικούς τους κανονισμούς χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: