24 Απρ 2009

Η Τσεχική Προεδρία και η … “συμπάθεια” της για τα Σκόπια (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές την ιλαροτραγωδία που σημαδεύει την Τσεχική προεδρία της Ε.Ε. Με πολιτική και πολιτικούς για “γέλια και για κλάμματα”, οι Τσέχοι κάνουν όλους τους υπόλοιπους μας να αναρωτιόμαστε αν ως κριτήριο ένταξης στην Ενωμένη Ευρώπη θα πρέπει να μπει, εκτός των άλλων τυπικών προσόντων και κριτηρίων και αυτό της εξέτασης του δείκτη νοημοσύνης των κυβερνώντων σε μία χώρα. Αυτή τη φορά το… “ολίσθημα” αφορούσε στον τρόπο με τον οποίο αναγραφόταν η παρουσία της διπλωματικής αποστολής των Σκοπίων σε μία σύνοδο για τις κοινοτικές ενισχύσεις. Οι Τσέχοι λοιπόν, είχαν φροντίσει οι Σκοπιανοί να εμφανίζονται ως “Μακεδονία” και μόνο η αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας και οι διαβουλεύσεις που ακολούθησαν τους υποχρέωσαν να αλλάξουν στην αναγνωρισμένη ονομασία ΠΓΔΜ.

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ , ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΡΟΣΥΝΗ.

Μια προκλητική ενέργεια της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ και της ΠΓΔΜ αντιμετώπισε με επιτυχία η ελληνική αντιπροσωπεία στη σύνοδο των επικεφαλής των Οργανισμών ελέγχου και πληρωμών κοινοτικών επιδοτήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που συνήλθε στην Πράγα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Σύνοδο παραβρέθηκε ως παρατηρητής αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, η οποία εμφανίστηκε με ταμπέλα εκπροσώπησης ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ξενοφών Βεργίνης, αντέδρασε έντονα και ύστερα από διαβουλεύσεις η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ ανήρτησε κάρτα με τη διεθνή ονομασία της γειτονικής χώρας, FYROM.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: