25 Απρ 2009

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Η ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ , ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΓΙΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑΜΠΟΥΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ .....

Μετά την δήλωση της Τουρκίας για πρόθεση εξομάλυνσης των σχέσεών της με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Συγκεκριμένα, το Μπακού έλαβε μια τέτοια απόφαση, που είναι χειρότερη από μια γροθιά στο στομάχι.
Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την απόφασή του για αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου που πωλεί στην Τουρκία. Η νέ ατιμή, που δεν έχει ανακοινωθεί ακάμα, θα ισχύει για τις προμήθειες που έγιναν από τις 15 Απριλίου 2009.

Ο πρόεδρος της αζερικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου SOCAR, Rövneg Abdullayev, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Τουρκία στο θέμα αυτό συνεχίζονται. Ο Abdullayev, που αποκάλυψε ότι οι συζήτησεις έγιναν στην πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν Ασκαμπάτ, με το υπυοργείο ενέργειας της Τουρκίας και την κρατική εταιρεία Botaş, στα πλαίσια του συνεδρίου που έλαβε χώρα εκεί. Ο Αζέρος αξιωματούχος είπε ότι η Τουρκία, που πλήρωνε 120 δολάρια το κυβικό μέτρο, θα πληρώνει σε νέες αυξημένες τιμές από τις 15 Απριλίου, χωρίς να αποκαλύψει το μέγεθος της αύξησης.

Ο πρόεδρος της SOCAR είπε:
“Όπως ξέρετε, το 2001 η συμφωνία για το κοίτασμα Şahdeniz υπογράφηκε με τη συμμετοχή πολλών εταίρων. Τότε εμείς αγοράζαμε το φυσικό αέριο από τη Ρωσία αντί 30 δολαρίων το κυβικό μέτρο και το πωλούσαμε στην Τουρκία 120 δολάρια στην Τουρκία, με βάση εκείνη τη συμφωνία. Τώρα οι τιμές εκείνες έχουν ανατραπεί. Οι τιμές έχουν αυξηθεί πολύ".

ΠΗΓΗ

ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΦΙΛΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ . ΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΩΣ "ΝΤΑΒΑΤΖΗ" ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΟ ΠΑΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΟ ΚΑΜΤΣΙΚΙ ΤΟΥ.

http://culbertson.info/fez.jpg

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ .... ΤΟ ΦΕΣΙ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: