30 Απρ 2009

«Στοπ» στα επιπλέον κονδύλια για την Αμυνα - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΖΙΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Το πάγωμα της διαδικασίας αποδέσμευσης κονδυλίων για τις εξοπλιστικές προμήθειες είναι ένα από τα συμπεράσματα που συνάγονται από τις συνομιλίες του υπουργού Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη στις ΗΠΑ. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει πολλά από τα κυβερνητικά στελέχη και τους υπευθύνους του υπουργείου Αμυνας στην παραδοχή ότι μια απόφαση για νέα εξοπλιστικά προγράμματα θα προκαλούσε αυτή τη στιγμή μείζον πολιτικό πρόβλημα, σε μια περίοδο κατά την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής εξαγγέλλει μέτρα λιτότητας.

Παράλληλα από το υπουργείο Οικονομίας διαμηνύεται ότι οι νέες προμήθειες υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ήταν σώφρων πολιτική απόφαση και ενέργεια, ασχέτως της μελλοντικής προθεσμίας αποπληρωμής τους.

Ενδεικτικές είναι εξάλλου οι σχετικές εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Αμυνας, τα οποία μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στους αμυντικούς προϋπολογισμούς. Η ανάπτυξη πολυεθνικής συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα και προγράμματα είναι η πλέον πρόσφορη λύση που μπορεί να δώσει την ευκαιρία στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να αποκτήσουν δυνατότητες και μέσα σε μειωμένη οικονομική επιβάρυνση».

ΠΗΓΗ

ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ "ΠΕΡΑΣΕΙ" Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ F-35 ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ (ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ).

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΧΥ.

ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΙΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ? (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ "ΘΕΜΑ" ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΜΑΧΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΣ , ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ) ....

..... ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ , ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ?
Ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ" ΑΠΟ ΠΡΙΝ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: