30 Απρ 2009

Η Λερναία Ύδρα της μίζας. (ΤΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ .... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ)

Φωτιές στην πολιτική σκηνή της χώρας προβλέπεται τους επόμενους μήνες. Η ανάκριση για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens έχει ανοίξει καινούργιους δρόμους , άγνωστους μέχρι σήμερα.

Εκτός από την σκανδαλώδη σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ , εκτός του αμαρτωλού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I, του φίλου και «τέως συνεργάτη» του κ. Γ.Παπανδρέου, εκτός από τις βαλίτσες με τα εκατομμύρια μάρκα για τα ηλεκτρονικά τμήματα του πυραυλικού συστήματος Patriot που υπέγραψε το ΚΥΣΕΑ το 1999, εκτός λοιπόν όλων αυτών έρχονται στο φως και ακόμα μια σειρά αμαρτωλών συμβάσεων με τις αντίστοιχες μίζες.

Μια απ΄ αυτές είναι και η προγραμματική συμφωνία του 1997 μεταξύ Siemens και ΟΣΕ, για την παράδοση ντιζελομηχανών και άλλου τροχαίου υλικού. Πρόκειται για απευθείας ανάθεση, ύψους 235 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την περίπτωση αυτή πρώην στέλεχος της Siemens στην Γερμανία έχει καταθέσει ότι «τις μίζες προς τον ΟΣΕ έπρεπε κανονικά να πληρώσει το εργοστάσιο της εταιρίας μας στο Ερλαγκεν, αλλά ο κ. Χριστοφοράκος τηλεφώνησε σε εμάς στα κεντρικά και μας είπε «δώστε τα εσείς τώρα και πάρτε τα μετά, από τους ανθρώπους σας στο Ερλαγκεν». Μέρος από τις μίζες πληρώθηκε το 2001.

Ο ανακριτής «έπεσε» επίσης επάνω και σε μια ακόμη σύμβαση του ΟΤΕ της περιόδου 1998-2001.Πρόκειται για τη συμφωνία εξαγοράς από τον ΟΤΕ του και του μάνατζμεντ του ρουμανικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών ύψους 35%Romtelekom,675 εκατ. ευρώ.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1998. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Ζαγοριανός, η διείσδυση του ΟΤΕ στη ρουμανική αγορά τηλεπικοινωνιών συνδέεται με την εκροή εκατομμυρίων ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τα οποία διοχετεύτηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών των εταιριών ΑΣΜΠΥ και ΧΑΡΚΟΥΡΤ στο Μονακό.


Δικαστικές πηγές βεβαιώνουν ότι, εκτός από τις «μεγάλες» δουλειές, η εταιρία υπέγραφε κάθε χρόνο δεκάδες μικρότερες αλλά καθόλου ευκαταφρόνητες συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου.
Ο γερμανικός κολοσσός, σε διάστημα τουλάχιστον 7 ετών (1997-2003), προχώρησε σε 45 συμβάσεις αξίας εκατ. ευρώ για την προμήθεια αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, μηχανημάτων αναισθησίας, ακτινολογικών κ.ά. σε δημόσια νοσοκομεία και ιατρεία του ΙΚΑ.


Στο κάδρο λοιπόν και Υπουργοί Υγείας μετά των γνωστών Υπουργών Μεταφορών και Υπουργών Αμύνης.Βέβαια ....«κάποιοι» στέλνουν τα μηνύματα τους...ότι δεν θα δεχθούν να γίνουν «νέες Ιφιγένειες» και ισχυρίζονται ότι ειδικά για τους Patriot υπεύθυνο είναι ....όλο το ΚΥΣΕΑ.


Στον κυκεώνα της μίζας που είχε στηθεί, μπλέκονται έως και εταιρίες… χρυσού στην Ελβετία και τις ΗΠΑ που χρησιμοποιήθηκαν ως σταθμοί στη δαιδαλώδη πορεία του μαύρου χρήματος που διοχέτευσε η Siemens στην Αθήνα.

Μπορεί λοιπόν στο ΠαΣοΚ υπό τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν ανεπανόρθωτα ανάμεσα στις «συμπληγάδες SIEMENS», να υιοθετούν ως μέτρο απεμπλοκής τις θυσίες «Ιφιγενειών» και το «κόψιμο κεφαλιών», αλλά όπως αποδεικνύεται... «κόβουν» ένα κεφάλι «μιζαδόρου» και εμφανίζονται δύο νέα «μιζαδόρικα». Σαν την Λερναία Ύδρα.

ΠΗΓΗ

ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ "ΣΚΑΝΕ" ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ "ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ" , ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: