30 Μαρ 2009

ΜΑΣ ΚΑΛΟΠΙΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ?

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ http://strategy-geopolitics.blogspot.com ΤΗΝ ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ

Ο αντιπτέραρχος Ι. Γιάγκος μετέβη στο Τέξας για την επίσημη παραλαβή του πρώτου F-16 από τα 30 που παραγγέλθηκαν επί υπουργείας Σπ. Σπηλιωτόπουλου. Ενημερώθηκε για την πορεία εκπαίδευσης των 15 ιπτάμενων αξιωματικών, επισκεπτόμενος την 162 πτέρυγα μαχητικών σε αεροπορική βάση της Αριζόνας, ενώ στις συναντήσεις που είχε τέθηκαν μια σειρά από θέματα:

- Να συμμετέχουν ελληνικά μαχητικά σε ασκήσεις με τους Αμερικανούς. Ζητήθηκε η Πολεμική Αεροπορία να έχει μόνιμη παρουσία στη «Red Flag», άσκηση στην οποία μετείχαν πρόσφατα για πρώτη φορά με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επιτελείς θεωρούν αναγκαία και πολύ χρήσιμη την εκπαίδευση των ελλήνων χειριστών, ειδικά στην αμερικανική άσκηση, που είναι μία από τις πλέον ρεαλιστικές που γίνονται.


ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ (ΤΟ 17-3 ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ) ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΑΣΚΕΙΤΑΙ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ
ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΙΚΡΑ.

- Προτάθηκε να γίνεται ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ των δύο αεροποριών και να εξεταστεί η δυνατότητα να εκπαιδεύονται αμερικανοί χειριστές στην Ελλάδα

ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ .

- Εξετάστηκε η δυνατότητα απόκτησης από την Ελλάδα τεσσάρων διθέσιων F-16 (blk 30), εφόσον είναι διαθέσιμα και αποδεσμεύσιμα από την αμερικανική αεροπορία. Ο τύπος αυτός πλέον δεν παράγεται από την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά για την Π.Α. θεωρείται χρήσιμος στην εκπαίδευση.


ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟΙ ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ , Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΟΥΜΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ 4 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ . ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΡΩΣΙΚΑ , ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΒΡΗΚΑΝ SUPER COBRA (ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ? Ή ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΙΔΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ?

- Σε ό,τι αφορά τη νέα παρτίδα F-16 (blk 52 adv.), τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη αναμένεται να φτάσουν στην αεροπορική βάση του Αραξου στα τέλη Μαΐου και σταδιακά θα ολοκληρωθεί η παραλαβή εντός του επόμενου έτους. Συμβαίνει, όμως, το εξής παράδοξο: Οταν παραγγέλθηκαν επί Σπ. Σπηλιωτόπουλου δεν είχε ολοκληρωθεί η παραλαβή από την προηγούμενη παραγγελία επί Γ. Παπαντωνίου. Και η ίδια ιστορία φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται, καθώς στο παρασκήνιο προετοιμάζεται νέα παραγγελία 10 έως 30 F-16 για «αναπλήρωση απωλειών» μέχρι το τέλος του έτους. Αποτέλεσμα; Ο κατακερματισμός των αγορών μαχητικών αεροσκαφών, μάλιστα του ίδιου τύπου, εκτοξεύει συνεχώς το κόστος.

ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ... ΑΓΟΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ).
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ EUROFIGHTER ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ . ΒΡΕΤΑΝΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΕΡΟΣ-ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 40 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΑΣΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ).



http://www.flygplan.info/images/eurofighter_5.jpg

http://www.freewebs.com/webaviation/eurofighter.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: