28 Μαρ 2009

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΗ" ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙNEWS

Στις 20.30 σήμερα καλούμεθα να σβήσουμε τα φώτα συμμετέχοντες στην εκστρατεία για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών. Όπως εκτιμούν οι διοργανωτές περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη θα κάνουν την ίδια ακριβώς κίνηση: θα σβήσουν για μία ώρα τα φώτα. Στην Ελλάδα, όπου τη σχετική πρωτοβουλία έχουν αναλάβει το WWF Hellas, ο ΣΚΑΪ και η«Καθημερινή», η συμμετοχή φορέων και ενεργών πολιτών στο κάλεσμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 1η θέση της παγκόσμιας συμμετοχής. Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην συμβολική αυτή κοινή οικολογική εκστρατεία δήλωσαν περισσότεροι από 46.000 πολίτες, 437 δήμοι και κοινότητες, 1.107 επιχειρήσεις, 463 σχολεία, 315 φορείς, ενώ έχουν καταχωρηθεί περισσότερες από 100.000 εγγραφές σε blog, site και portal.

1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ "ΚΑΝΑΜΕ" ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ.

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ? ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ) ΚΑΙ Η WWF Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ" ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ , ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η WWF ?

(ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ http://vickytoxotis.blogspot.com)

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ίδιας της οργάνωσης, αλλά και της wikipedia, η WWF ιδρύθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1961, από τους Julian Huxley, Max Nicholson, Peter Scott και Guy Mountfort και πρώτος πρόεδρος της υπήρξε ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας.

Ο Julian Huxley υπήρξε:


Είναι ο άνθρωπος που είπε πως:


"Τα χαμηλότερα στρώματα αναπαράγονται πολύ γρήγορα. ... Γι' αυτό... δεν πρέπει να έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη ή ανακούφιση, ειδάλλως με την απομάκρυνση του τελευταίου ελέγχου πάνω στη φυσική επιλογή θα γίνει πολύ εύκολη η γέννηση και επιβίωση παιδιών. Η μακράς διάρκειας ανεργία θα πρέπει να αποτελεί λόγο για την στείρωση. "

Στα μεταπολεμικά χρόνια, μετά τη διαπίστωση ότι οι ιδέες της ευγονικής είχαν χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία για μαζικές δολοφονίες , επινόησε ο Huxley (1957) τον όρο "transhumanism", για να περιγράψει την άποψη ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να βελτιώνει τον εαυτό του μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας***, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της ευγονικής, αλλά και μέσω της βελτίωσης του κοινωνικού περιβάλλοντος. (***κάτι από Zeitgeistmovement θυμίζει... αλλά θα το ελέγξουμε...)


Ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας, ο 1ος πρόεδρος δηλαδή της WWF, είναι εκείνος ο πρίγκηπας με τη σκανδαλώδη και πολυτάραχη ζωή.


(Γεννήθηκε τ0 1911 στη Jena – πέθανε στις 1 Δεκεμβρίου 2004 στο Utrecht), τίτλοι του: Prince of Lippe-Biesterfeld, born Count Bernhard Leopold Friedrich Eberhard Julius Kurt Karl Gottfried Peter of Biesterfeld (αργότερα Prince of Lippe-Biesterfeld, Prince Consort της Queen Juliana, πατέρας 6 παιδιών; ένα εκ των οποίων είναι η σημερινή μονάρχης Queen Beatrix (βασίλισσα Βεατρίκη).

Παρά την πολυτάραχη ζωή του και τα σκάνδαλα υπήρξε γενικά δημοφιλής στον κόσμο. Ο γεννημένος Ολλανδός Πρίγκηπας

  • Υπηρέτησε στις τάξεις των Ναζί κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  • Ήταν Επίτιμο μέλος της Γερμανικού Ιππικού Σώματος των SS (SS Cavalry Corps).
  • Διατηρούσε, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του στενές σχέσεις με τον Χίτλερ.
  • Εργάστηκε στην -γνωστή από τα εγκλήματα πολέμου κατά το 2ο ΠΠ- εταιρεία χημικών IG Farben***, που ήταν χτισμένη δίπλα στο Άουσβιτς
  • πέρα από την υποστήριξη του στην ίδρυση της World Wildlife Fund (που αργότερα ονομάστηκε World Wide Fund for Nature), συν-ίδρυσε επίσης το 1970 το 1001 Club: ένα τράστ για τη Φύση (Nature Trust). Βοήθησε επίσης στην ίδρυση του Ροταριανού Συνδέσμου Rotary International και υπήρξε επίσης ένας εκ των δύο ιδρυτών της Bilderberg Group.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 τέλος, ο Πρίγκιπας Μπερνάρντ της Ολλανδίας και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, μαζί με μερικούς συνεργάτες, δημιούργησαν το Ταμέιο για τη Φύση 1001 (1001 Nature Trust), με σκοπό την κάλυψη των διοικητικών πτυχών του WWF. Η λέσχη αποτελείται από 1001 μέλη που ο καθένας συνείσφερε 10.000 δολάρια στο ταμείο

Το WWF έχει κατηγορηθεί από διάφορες πλευρές για μη αντικειμενική δράση λόγω των στενών σχέσεων που διατηρεί με επιχειρήσεις. Το επιχειρηματικό κέντρο του οργανισμού παρέχει ευκαιρίες προώθησης για επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας το όνομα και το σήμα του WWF ως μέσο προώθησης. Σήμερα το WWF συνεργάζεται με την Coca-Cola, τη Nokia, την Canon και άλλες επιχειρήσεις για την προώθηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ WWF

1962-1976

HRH Prince Bernhard of the Netherlands

1976–1981

John H Loudon

1981–1996

HRH Prince Philip, Duke of Edinburgh

1996–1999

Syed Babar Ali

2000

Ruud Lubbers

2000–2001

Hon. Sara Morrison

2001–present

Chief Emeka Anyaoku


ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΩΣ "ΚΟΠΑΔΙ" ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ" ...
ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ "ΠΡΟΒΑΤΑ" ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ "ΤΣΟΜΠΑΝΗ" ΤΟΥΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: