30 Μαρ 2009

Απόπειρες εξαπάτησης μειονοτικών στην Αλβανία

Το τελευταίο διάστημα έχει ενεργοποιηθεί ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.nea.eu.tp/ που υποτίθεται ότι προωθεί τα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ιστοσελίδα «παγίδα» προκειμένου να εντοπιστούν αφελείς Έλληνες μειονοτικοί που θα στείλουν τα στοιχεία τους εκεί.

Συγκεκριμένα οι «διαχειριστές» της σελίδας καλούν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου να στείλουν e-mailγια να γίνουν μέλη και να αγωνιστούν μαζί για τα δικαιώματα της περιοχής. Στην σελίδα δεν εμφανίζεται πουθενά η Ελληνική γλώσσα παρά μόνο Αγγλικά-Αλβανικά ενώ είναι ενδιαφέρον ότι ο σέρβερ τους είναι σε Γερμανικό έδαφος.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία (που προέκυψαν ύστερα από σχετική έρευνα) των φερόμενων ως ιδιοκτητών αυτής της «Πρωτοβουλίας»

1) Ο πρώτος είναι ο Erlet Shaqe, ο οποίος κατά τα φαινόμενα είναι Αλβανός επιχειρηματίας, εισαγωγέας Κινέζικων προϊόντων που διαμένει στα Τίρανα. Ο ίδιος είναι μέλος και οργανώσεων-ΜΚΟ οικολογικού περιεχομένου και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για επενδύσεις σε περιοχές με φτηνή γη για οικοτουρισμό, κτλ.

2) Ο δεύτερος με το Σλαβικό όνομα Ziko Rostovic , μάλλον δεν υπάρχει ή χρησιμοποιεί ψευδώνυμο.

Η ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας αρχίζει και κινεί το ενδιαφέρον των Βορειοηπειρωτών οι οποίοι σωστά υποψιάζονται κάτι ύποπτο όπως αναφέρεται και σε ένα πρόσφατο διαδικτυακό φόρουμ της «Νεολαίας Βόρειας Ηπείρου» (http://www.neb.gr/)

Οι εξελίξεις στη περιοχή της Χειμάρας με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπερίσα να αποσπάσει περιουσίες μειονοτικών έχει προκαλέσει την οργή των Ελλήνων εκεί που καταγγέλλουν την εμπλοκή της δικηγόρου κόρης του ως μεσάζοντα για την υφαρπαγή των περιουσιών.
Η κόρη του Μπερίσα ονόματι Argita Maltezi διαπλέκεται με τις εταιρείες Club Med και Best Property Albania όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και επιθυμεί την υποχρεωτική απαλλοτρίωση περιουσιών Ελλήνων προκειμένου να προχωρήσουν τα τουριστικά projects

Ένας από τους χρηματοδότες των επενδύσεων είναι η Παγκόσμια Τράπεζα μέσω της World Bank Project for Ionian Coast της οποίας Πρόεδρος είναι ο Jamarber Maltezi, δηλαδή ο γαμπρός του Μπερίσα…

Τέλος είναι χρήσιμο να υπογραμμιστεί ότι η ιστοσελίδα φιλοξενείτε από σέρβερ που εξυπηρετούν «μειονοτικές» ιστοσελίδες που στρέφονται και εναντίον της Ρωσίας (Καυκάσιες μειονότητες) και μάλλον πρόκειται για ένα ευρύτερο διαδικτυακό σχέδιο προπαγάνδας, το οποίο απευθύνεται σε πολύ νεαρές ηλικίες και αφελείς…
Dubai Expatriate

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: